onsdag 3 september 2008

Blött firande

Hipp hipp hurraaaaa! Idag fyller Fie 60 år!

Idag hade vi inte möjlighet att fira någon längre stund, men vi gick ner till henne en stund. Med skumpa, såklart! Spansk cava av helt ok kvalisort.

När vi närmade oss hamnen började det regna, men vi låtsades inte om det. Det ökade lite... och lite till... och lite till. När vi klev ombord stod det som spön i däck. Så, vi smet in under kapellet fort som tusan.

Vi pumpade ur henne, och sedan korkade vi upp flaskan och plockade fram två medhavda champagneglas. Och så delade vi på tre. Ett glas, ett glas och ett kölsvin. Och regnet ökade i styrka.... och ökade.... och ökade. Fie började dansa när vinden ökade från styrbords låring.

Kapellet är ju inte upphängt eller så, utan följder sittbrunnssargen, så det är inte mycket plats under. Men det finns ju en ruff också! Vi kurade där inne en stund, men insåg att vi inte hade tid att stanna mycket längre. Men det var ju verkligen inte lockande att gå ut i regnet... tills jag kom på att vi har ju en hel väska med olika regnkläder i båten! Sydvästar och allt. :-)

Lagom tills vi hade knölat oss in i regnbyxorna och trasslat oss ut under kapellet, så.... slutade det regna. Såklart.

Men, men - Fie fick sin födelsedagsskumpa!

Det finns förresten några bildbevis, men de är fångna i makens mobiltelefonkamera så ni får ge er till tåls ett par dagar eller så...

1 kommentar:

Yoyomba sa...

Grattis!!! :)

Det blev ingen Hello Kitty-utstyrsel och bling bling, va? :(