lördag 21 mars 2009

Comeback!

Nu!

Idag har jag varit hos Fie, med M, och lyft av presenningen en bit och funderat över vad som skall göras och i vilken ordning. Summan av kardemumman är:

- fokus i år blir lack. den vita färgen och bottenfärgen kommer klara sig med bara ett nytt lager utan större förarbete. det som skall lackas är alltså: översta bordet, avbärarlisten, "relingen", akterspegeln, rodret ovanför vattenlinjen, rorkulten, extrarorkulten kanske?, bänkarna i sittbrunnen och insidan på rufftaket. och kanske något mer.

- jag skall lägga ny yta på däcket, som ju är av plast. det kräver att jag först putsar av det med slipmaskin och sedan köper någon bra färg av färggubben.

- jag funderar på om det är värt besväret att olja skrovet inifrån, för på ett par ställen finns det ganska elaka sprickor efter förra årets monstertorka innan sjösättningen. Vad tror ni?

Så, nu är vi igång! :-)

5 kommentarer:

Robert sa...

Vad jag har fått för mig så ska träbåtar ha mycket linolja blandat med trätjära och terpentin

Ebba sa...

Jag tror det räcker mycket gott med bara rå linolja om du ska kladda båtsmörja på ditt skrov. Tjära är ju mer för almogebåtar. Mycket vacker folka du har!

Helena T sa...

Tack, Robert och Ebba. Ja... tjära blir nog inte bra. Men linolja, ja. Vi får se...

Vintern har kommit tillbaka här, med full styrka, så jag har fått lite betänketid. ;-)

/Helena

Gertrud sa...

Tjära är för pråmar. använd 50% rå linolja blandat med 50% balsamterpentin. blandningen går in i trät, och ersätter fukten i borden. kokt linolja lägger sig ovanpå. Luktar gott oxå.
kram
Gertrud

Helena T sa...

Tack Gertrud! :-)