måndag 23 maj 2011

Nu tar vi sikte på sommaren 2011!

Hej på er!
Så var det dags igen då... År 2010 lägger vi bakom oss, och är nöjda och glada över att ha haft bättre flyt (?) den här våren.

Imorse mötte traktorsnubben mig på uppställningsplatsen, för att dra ner Fie till Hjo hamn. Min puls ökar alltid lite när min pärla är ute och åker släpvagn efter traktor (för att inte tala om kran, men det är en senare fråga), men snubben var otroligt varsam och det kändes helt tryggt.

Eftersom Fie är torr som fnöske nu, så är det första steget inför sjösättningen att se till att hon blir lite blötare... så, i med trasmattor längs insidan av bordläggningen och börja spruta vatten med trädgårdsslangen! Jag måste säga att jag är förvånad över hur mycket vatten som ändå stannade kvar i kölsvinet redan efter en liten stund. Vissa år har det bara forsat rakt igenom. Men, det har varit mycket skonsammare väder i år än förra året, och jag är tidigare ute också... Skönt!2 kommentarer:

Unknown sa...

Sådana här bloggar behövs det fler av...
Bara att hoppas på bra flyt i kväll!
/SA

Helena T sa...

Hehe, tack SAS. :-)

Ja, vi får hålla tummarna. Men jag tycker att det ser lovande ut... Eller ja, alltså... jämfört med förra årets katastrofläckage i alla fall. :-)
/H.