lördag 21 januari 2012

Förbereder avfärden

Förberedelser pågår. Inom någon vecka skall Fie transporteras till Stockholm, och det är lite pyssel för att se till att allt kommer med och så.

Så idag har jag, och R, flyttat på saker... i båten, ur båten, till båten, från båten... Bra blir det! Kojbottnarna och dynorna, durkarna, seglen och skoten, trälådorna som antagligen en gång har suttit under akterdäck... Allt är på plats inne i ruffen.
Och i sittbrunnen finns en av de mest betydelsefulla prylarna i Fies värld... den elektriska men dränkbara länspumpen! Oj, vilket bra jobb den här gjort de senaste säsongerna!

I mastskjulet i hamnen ligger riggen, och efter lite pyssel med den så är den också redo för avfärd (det är den vita som ligger på golvet på bilden).
När vi var hos Fie idag så såg R att det har runnit ut vatten allra längst ner vid kölens aktre del. Kan det ha något med den ökända läckan att göra?
Jag har också gjort iordning ett brev till Fies nya ägare, med de originaldokument som finns om hennes historia. Hennes mätbrev från 1948, ett par olika kvitton från ägarbyten på 70-talet, och lite annat smått och gott. Det är roligt att sådant får finnas kvar ihop med båten, tycker jag!

Inga kommentarer: