lördag 19 maj 2007

Men idag!

Imorse ringde klockan vid 7. Usch och fy. Men om båten skall bli klar så gäller det ju liksom att få upp farten. Tack och lov var vädergudarna på min sida, för det regnade och blåste så vi kunde somna om igen...

Ett par timmar senare, däremot, var det dags. Solsken och en lätt bris genom Kyrkesund - perfekt båtfixarväder!
Den här gången hade jag sällskap av maken och målet för dagen var en målad botten och en lackad list på babordsidan. Han tog ansvar för bottenfärgen, det brukar han göra och det brukar gå bra. Och jag gav mig på lacken på den där listen.
Dessvärre är det en lackskada på det översta bordet (lackad mahogny, resten av borden är vitmålad furu). Men, värmepistolen, skrapan, slipmaskinen och jag är bra kamrater. Här är en före- och en efterbild:
Lägg märke till att det mörka partiet är det skrapade, och det ljusa är den gamla lacken! Det är inte klokt så solblekt hon börjar bli, min skuta. Fast det är klart... det är snart 10 år sedan det där bordet var trärent senast...

Nä, nu är jag hungrig! Mat...1 kommentar:

kantorn sa...

Maken vill bara förtydliga att bottenfärgen är ordentligt påmålad. "Det brukar gå bra" står det. Så även i år följdaktligen.