fredag 8 augusti 2008

Liten enkät...

Hej, alla!
Jag installerade ett statistikprogram för ett tag sedan, för jag var nyfiken på hur många som läser det jag skriver här. Det funkar bra, och det är rätt kul att se var i världen mina läsare finns, hur länge ni stannar kvar här varje gång ni tittar förbi, och sånt...

Under perioden 21/7 till 7/8 hade jag 61 unika besökare, och snittet ligger på ungefär 10 besök om dagen (hänger ni med på att antal besökare och antal besök inte är samma sak? en person kan ju göra många besök...).

Geografiskt sett är det absolut flest träffar inom Sverige, föga förvånande. Men det har blivit 21 olika städer! Tio-i-topp-listan ser ut så här: Göteborg, Eskilstuna, Skövde, Stockholm, Karlshamn, Partille, Alingsås, Axvall, Gävle och Lund. Jag antar att Göteborg är ett ganska generöst begrepp och att även kranskommunerna och sånt räknas dit, så därför är det flest träffar därifrån, med ganska god mariginal.

Så, nu skulle jag vilja genomföra en liten enkät! Kan ni inte göra så att ni lämnar en kommentar om vilka ni är, varför ni är intresserade av att läsa om en folkbåt och hennes ägarinna, och kanske något mer... Det vore jättekul att veta lite mer om er som läser Fie-bloggen!

Ordet är fritt!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blev med båt, och ytterligare en blogg, förra sommaren. Jag har nog fullt upp med min egen båt och blogg men läser andras båtbloggar ibland också, och då föredrar jag helst folkbåtsbloggar. Varför? För att jag är ny och har massor att lära, och även om det inte alltid skrivs detaljerat om plugg, tvingar, epoxi och renoveringar, så är det intressant och lärorikt. Ha det gott och segla lugnt!

Helena T sa...

Vad roligt, S-190! Välkommen till folkbåtsägargänget! :-)

Jag lägger till en länk till din blogg... och jag skall läsa igenom vad du skrivit där. Det är ju, som sagt, både intressant och lärorikt.

Ha det!
/Helena och Fie

Helena T sa...

S190, nu har jag läst allt (ja, faktiskt) du skrivit på din folkbåtsblogg. Du har några riktigt bra poänger, tycker jag! "Träbåt är inget resultat, det är en process", till exempel.
Underbart, och sant!

Du, ge inte upp. Maja och du har massivs av fina seglingsdagar framför er. Fie har legat vid en brygga med havererad rigg i tre säsonger... men nu seglar hon igen!

Ge inte upp. Lova det.

Anonym sa...

Som liten tvingades jag att hjälpa till och skrapa styvfarsans träbåt. Gissa om jag ogillade (milt) båtar. På väg från Zanzibar till Bagamoyo åkte jag med en Dhow. Sedan dess är jag träbåtsgubbe. Tycker om att lukta på tjära, linolja och balsamterpentin, hällst i en blandning. Besöker bloggen för att det är fint att se på bilder från lite olika projekt och seglatser. Roligt att kika och läsa om träbåtar helt enkelt.
Träbåt.

Petter Lindgren sa...

Tack för en fin blogg som fungerar som substitut när jag exempelvis måste jobba och inte kan vara ute med den folkbåt jag blev ägare till i våras, nummer 1031, Caramba, byggd 1970 av Gustavsson & Söner i Landskrona, i lärk.
Petter Lindgren, Stockholm

Robert sa...

Har ingen träbåt själv utan kör plast?Jag gillar folkorna men är för liten för oss

Helena T sa...

marcin, petter och robert! Kul att höra! :-)

Träbåt, som sagt. En folka är väl aldrig för liten? ;-)

Robert sa...

törs man fråga vad det är för statistikprogram du har instalerat.

Helena T sa...

Det är inget avancerat i sig, det är Google Analytics. Det är hur smidigt som helst att använda! Prova!

Börja med att gå till www.googleanalytics.com och kolla...

Det klurigaste steget är att du måste in och pilla i htmlkoden för sidorna som du skall "bevaka" men det är ganska enkelt ordnat.

/Helena

Robert sa...

Jag har glömt bort att fråga dig lite om det prog,kostar det något och hur vet man vart man ska ändra?

Helena T sa...

Hej Robert! Nä, det kostar inget och är riktigt enkelt. Det är ett google-program och du behöver inte ens ladda hem något. Du går bara till www.googleanalytics.com och skapar ett konto. Så talar du om vilken sajt det är som du skall spåra, och så får du en liten kodsnutt som du klistrar in i koden för sidan du vill spåra och så är saken biff.

Prova! Och så kan du fråga mig om du inte får ordning på det. Ok?
/Helena

Robert sa...

ok.jag får prova

Robert sa...

Har provat och lagt in den få se om det funkar?

Robert sa...

och det gör det inte.

Helena T sa...

Nähä.... har du någon uppfattning om varför? Får du något felmeddelande?

Det kan finnas en poäng i att vänta ett par dygn, för att det så att säga skall finnas någon statistik att visa. För det är inte säkert att det funkar riktigt under de första dygnen... men det borde ju ha passerat den gränsen nu, va?

Robert sa...

Nej inget felmeddeelande.och jag har provat från en annan dator så jag vet att det är någon som har varit inne?du får gärna pröva själv?

Unknown sa...

Ägare till SWE-123 (byggd 1946) som ligger i Norrköping sedan 6 år. Skall totalrenoveras var tänkt men 3:e barnet beräknat om en vecka...
Letar bloggar/hemsidor om Folkbåtar för att inte tappa hoppet i allt lagningselände fram till storrenoveringen.
/Fredrik

Helena T sa...

Välkommen, Fredrik! :-)

Tappa inte hoppet - det är värt mödan! Tro mig.

/Helena