lördag 19 juli 2008

Hamnen tur och retur

Imorse var det fint väder. Eller åtminstone finare än de senaste tre veckorna. Så vi tog en promenad ner till hamnen, med tanken att om vinden var lagom så skulle vi ta en liten tur. Vinden var..... inte. För första gången på länge blåste det inte. Alls.

Så vi satt i sittbrunnen ett tag, på fördäck ett tag, gick en sväng i hamnen, var i korvkiosken och såg till att hålla oss vid liv, träffade en kompis och pratade en stund, åt en glass... och det blåste fortfarande inte. Däremot tornade åskmolnen upp sig runt om hela Hjo.

Vi lade på kapellet igen och gick hem. Men - ett par timmar och ett målat innertak i köksfarstun senare sprack det upp igen och en söt liten bris tog fart. Så, vi tog våra cyklar ner till Fie igen. Och den här gången lyckades det bättre!Vi satte segel och pitoreskt nog mötte vi Hjos egen ångare Trafik i hamninloppet. Vi seglade en bit norrut, och gjorde ett slag strax norr om campingen.Söderut en bit, och... då kom nya åskmoln från ingenstans! Så, vi bestämde oss för att ta det säkra före det osäkra och gick i hamn igen. Totalt blev väl turen en halvtimme lång eller så, men det var en jättefin segling!Bättre korta turer ofta än... inga turer aldrig. Eller nåt. Det är i alla fall helt otroligt skönt att ha Fie så nära att vi kan göra så här!


Förresten - är det någon som vet vad barnen fiskar här i Vättern när de ligger på magen på bryggan med håvar och spänner i högsta hugg? Jag var på väg att fråga om de fick några krabbor, men jag bet mig i läppen.

Inga kommentarer: