onsdag 30 juli 2008

Kors och tvärs

Igår var det alltså dags för starten i Holmgrens Vättern Kors och Tvärs (se http://www.hvkt.se/). Det är en regatta med både en tävlingsklass och en eskaderklass, och i år går den mellan Hjo, Visingsö, Hästholmen, Vadstena och Karlsborg. En natt på varje ställe och en massa jippon och sånt. I år var det rekordmånga båtar anmälda - 88 stycken.

Fie är inte med och seglar själv, men vi moppefräste ner till hamnen i går morse för att se på när starten gick. Aldrig förr har vi sett så många segelbåtar i Hjo hamn!Näst vackrast i hamnen (vaddå, vilken som var vackrast? Fie såklart!!) var folkbåt nummer 1296. Det påminde mig om att jag borde höra av mig till Vätterns folkbåtsflottilj och säga att Fie är i Vättern...


Vi fortsatte med moppen en bit söder om Hjo, och det var otroligt fint med så mycket segel på sjön. Härligt! Ibland känns det självklart att den svenska flaggan ser ut som den gör.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Helena

Gött med sommar i Vättern.
Jag skriver och undrar om erbjudandet om besök på Härön och en provroddtur i doriesen står fortfarande öppen?
Kosterkompisen och jag börjar bli smått trötta på Alingsås och alla träbitarna, så vi längtar efter att få röra på oss. Vad vore inte förträffligare än en roddtur i en dories på havet. Snälla, låt dig mutas.
Tjena

Helena T sa...

Hehe. :-) Klart att jag är mutbar!

Skriv ett mail till mig på fruRT@hotmail.com så svarar jag med kontaktuppgifter till faderskapet. Det är klart att ni skall ta en liten roddtur!

/Helena