fredag 6 juni 2008

Gott dagsverk

Idag har jag och min fantastiske far grejat med Fie hela dagen. Två projekt är det som är igång - att klä ruffsargen med epoxy (för att det är det enda återstående sättet att få ruffen tät, eftersom den är sprucken efter mastbrottet för några år sedan) och att rigga på med den "nya" riggen (och eftersom den förra stod på däck och den nya är genomgående så kräver det en del pyssel). Så idag har vi:


Tagit bort den gamla mastfoten från däck.

Mätt och mätt och tänkt och tänkt och mätt och ritat, för att hålet skulle bli på rätt ställe. Bilagan med klassreglerna i Berth Höjers bok har varit en god hjälp!

Sågat ett hål.


Mätt och mätt och klurat och klurat, för att mastfoten nere i kölsvinet skulle bli i exakt rätt höjd. Det blir ju dumt om masten så att säga blir för kort...

Byggt en mastfot av ek.

Sågat ur en bit ur durken i ruffen, så att den kan samsas med masten.

Skrapat och slipat trärent på insidan av sargen i sittbrunnen. Tidigare har jag gjort samma sak på utsidan, men nu blev det alltså klart även på insidan.

Satt i propp i en del skruvhål i ruffsargen.

Och ätit glass och en massa god mat och njutit av det härliga vädret! Och tittat på Vättersniporna när de seglade omkring i hamnen! Fint liv!
Inga kommentarer: