fredag 20 juni 2008

Närmare än någonsin

Vilken skön midsommarafton jag har haft idag! Medan andra har flängt omkring mellan vänner och släktingar, och flyttat matbordet in och ut mellan altanen och köket, så har jag ägnat mig åt det mest avkopplande jag vet - Fie. Och jag har fått gjort en hel del bra saker, som gör att vi är närmare premiärturen än någonsin. ;-)


Vinscharna är ihopsatta, monterade både i sargen och i däck.


Skotråttorna är monterade.


En ny knap, för att fästa akterstaget i, är monterad på akterdäck.


Två nya knapar är monterade på masten - en till respektive fall.


Bommen är hämtad, monterad, tvättad och upphängd i en nykonstruerad dirk.


Riggen är spänd, även om jag egentligen skulle vilja göra en bättre lösning med förstaget. Som det är nu måste jag ha en schackel mellan vantskruven och fästet, vilket gör att staget blir lite onödigt långt.


All inredning, både i ruffen och i sittbrunnen är tvättad (jisses, så dammigt det var av allt slipande och sågande och sånt!).


Ruffluckan har fått sitt sista lager med lack, så nu torkar den i garaget och kan sättas tillbaka på båten imorgon. Utmärkt!


Och resultatet av alltihop (utom luckan eftersom den är i just garaget) ser ut så här (nä, det är inte lätt att se alla detaljerna, men bommen syns ju i alla fall...):2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du aluminiummast? Ska jag ringa FRA eller?

Helena T sa...

Nej, Marcin - det är inte aluminium! Det är vitmålat trä. Om inte annat så känns det när man försöker lyfta skrället.... ;-)

/H.